#14 Colin Kok, kandidaat Tweede Kamerlid GroenLinks

Yalmar, Willem-Jan en Tom zitten aan de online keukentafel bij GroenLinks kandidaat Tweede Kamerlid Colin Kok uit Wierden. Met Colin spreken wij over zijn trots op zijn MBO-studie, omgaan met ‘hard spel’ in de politieke arena en het scheiden van politiek en het leven van een jong gezin. Ook spreken we over waarom hij wil dat Nederland meer divers vertegenwoordigd wordt in Den Haag (o.a. meer MBO) en wat zijn kansen zijn in opmaat naar.. Luister hier de podcast met kandidaat Tweede Kamerlid Colin Kok.

De sidekick van deze week: Yalmar Mekelenkamp

Mijn naam is Yalmar Mekelenkamp, 26 jaar en geboren en getogen in het mooie gemeente Oldenzaal. Deze week sluit ik aan als sidekick bij ‘Het Keukentafelgesprek’. Dit initiatief draag ik een warm hart toe, omdat ik het belangrijk vind dat jongeren in Twente betrokken worden bij het openbaar bestuur. De podcast schetst een goed beeld van het leven van een bestuurder. Met mijn deelname heb ik tot doel het politiek actief krijgen van de Twentse jongeren.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Infotopics als Analytics Consultant. Deze functietitel klinkt erg vaag, maar het komt erop neer dat ik organisaties help om meer datagedreven te werken. Ook binnen de overheid zie ik veel mogelijkheden om dienstverlening sneller, beter en efficiënter te maken door data toe te passen.

Dat is zeker iets waar ik mij voor inzet. Dit doe ik sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 namens de Oldenzaalse VVD als Commissielid. Tevens houd ik mij hier bezig met participatie, en dan voornamelijk gericht op de jongeren. In de aflevering van ‘Het Keukentafelsgesprek’ waarin ik te gast ben gaan wij diverse tips en gedachten bespreken hoe we dit kunnen bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *