#59 Sam van Gentevoort – Vertaalbureau Perfect

‘Soms vind ik het ongemakkelijk om eigenaar te zijn, je hebt toch een stempeltje’

We zijn te gast bij Vertaalbureau Perfect, we spreken met Sam van Gentevoort. Voordat het gesprek begint worden Willem-Jan en Tom onderworpen aan een bijzonder ritueel. Uit het hoofd, naar vanuit het lichaam…

Als kind wilde ik brandweerman worden. Het is anders gelopen. Door de liefde ben ik in Twente beland. Het vertaalbureau is tijdens mijn studie ontstaan. Ik studeerde bij Saxion. Ik had zin om een bedrijf te beginnen. In eerste instantie had ik andere ambities. Ik had startkapitaal nodig. Veel mensen spraken Duits bij Saxion…mijn verhaal is positief geëscaleerd.

Als je heel scherp kijkt, is het lastig om het volledig thuis groen te doen. Biologisch eten, we rijden weinig auto, we vliegen zeer beperkt, we zijn denk ik bovengemiddeld groen. Ben je ook nieuwsgierig hoe groen je bent? Sam verwijst naar de volgende website: mijnverborgenimpact.nl – we doen het goed, maar we hebben nog een lange weg te gaan.

We spreken met Sam over de zogenaamde B Corp Certificering. Het is een beweging, op het gebied van klanttevredenheid, medewerker tevredenheid, een holistische beweging. Het geeft inzicht in je sociale impact als organisatie. Sam legt het verschil uit in de podcast tussen enerzijds postgroei en anderzijds groene groei. Postgroei is het laten kantelen van systemen en minder economische groei. Groene groei zitten we de laatste jaren steeds meer op. Windmolen, warmtepompen – op dezelfde manier doorgaan, als we maar groen doen.

Als leider is het continue balanceren tussen medewerkers, klanten en andere betrokkenen. Het is een continu spanningsveld. Daar leer ik veel van. Vier  kernwaarden staan centraal bij de organisatie van Sam. Plezier en balans, vertrouwen, gezonde groei, aandacht voor taal en de klant. De ambities van Sam zijn duidelijk. De lessen van de natuur en dat toespitsen op medewerkers. Dingen gaan te snel. Niet tegen de aard der dingen ingaan. In veel organisaties worden daardoor veel talenten afgeknepen en komen daardoor niet tot uiting. Dialoog, luisteren, vragen stellen, intuïtie dat zijn de sleutelwoorden!

Stellingen:

‘Als je groen doet, moet je privé en zakelijk volledig groen zijn’

➕ ‘Groene groei of post-groei?’

➡️ 𝐀𝐟𝐥𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 59 – Sam van Gentevoort, Vertaalburo Pefect

Citaten van Sam:

💬 ‘Mensen passen altijd een ritueel toe’

💬’’Certificering moet een middel zijn en geen middel’

💬 ‘Bcorp is vrij rationeel

💬’Ik vind het een mooi compliment dat mensen lang bij ons werken en dat de klanttevredenheid hoog is’

💬’Ik wilde eerst een detacheringsbureau beginnen voor bemanning van superjachten in Oost-Nederland’

🌹 Met dank aan Sjors Trimbach, Guus Beerlage en Wim Velderman

Gehost door Tom Morssink en Willem-Jan Velderman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *