#58 Stefanie Sijtsma – Hartman tuinmeubelen

‘Hartman staat voor kwaliteit, mensen verwachten dat je op een stoel van Hartman kan staan tijdens je verjaardag’

Hartman, wie kent het niet? De tuinmeubelen van Hartman. Hartman is een familiebedrijf. Er werken in Nederland ongeveer 50 mensen bij Hartman. Wat
is duurzaamheid en hoe ervaart een klant vervolgens een product van Hartman?

Stefanie vertelt wat de impact is van de reis die ze maakt als het gaat om verduurzaming? Tijdens de podcast gaat het ook onder andere over ‘B Corp– is het een doel of een middel? Duidelijk in deze podcast wordt dat je niet in een keer helemaal om kan qua groene transitie. Er moet getest worden. Het gaat stap voor stap.

Dierenarts worden was de kinderdroom van Stefanie. Het liep wat anders. Ze is alleen begonnen op de marketing bij Hartman. Stap voor stap heeft ze de marketingafdeling uitgebouwd. Van een folder en een beurs, naar onder andere omnichannel. Hoe kan je zorgen dat er weer een consumentenvraag ontstaat? Stefanie heeft veel vrijheid, vertrouwen en kansen gekregen. In het begin van haar carrière werd ze in het diepe gegooid. Het waren wijze lessen, evenals de beginperiode als leidinggevende. Vorig jaar heeft Stefanie op het punt gestaan om te vertrekken bij Hartman, maar toch besloot ze te blijven….

Als leidinggevende geleerd vooral door te doen. Reflecteren en kijken wat wel en niet werkt. Ze vergelijkt het met hardlopen. Je hebt een plan en je gaat ergens voor. Waar wil je naar toe en keuzes durven te maken. Niet te snel, bij blijven en over mensen beschikken in je team die je begrijpen en ondersteunen wat je doet. Dat is hetzelfde met lopen. Terugkijken hoe het is gegaan en nieuwe doelen stellen, anders wordt het saai. De ambitie van Stefanie en Hartman? Duurzaamste A merk in Europa worden. Een advies aan studenten heeft Stefanie ook: kwetsbaar opstellen en leren waar je goed in bent en waar je minder goed in bent.

Stellingen:

➕ Ik zit het hele jaar graag door in de tuin

➕ Er zit een maximum aan wat je kunt vragen aan commercieel tarief als groene leider

➡️ 𝐀𝐟𝐥𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠
58 – Stefanie Sijtsma, Hartman

Citaten van Stefanie:

💬 ‘Ik ben een beetje een stuiterbal’

💬 ‘Ik heb de neiging om direct te reageren, maar ik heb ook geleerd om eerst te luisteren en zaken eerst even te parkeren’

💬 ‘Duurzaamheid is een kans’

💬 ‘Wachten op wetgeving brengt je
hoofdpijn’

💬 ‘Ik wil graag wat betekenen aan de transitie in de regio’

💬 ‘Maak zichtbaar wat je bereikt hebt’

🌹 Met dank aan Sjors Trimbach, Guus Beerlage en Wim Velderman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *