#22 Arjen Maathuis, wethouder van Almelo

Umutcan, Willem-Jan en Tom spreken wethouder Arjen Maathuis uit Almelo. Met Arjen (VVD) spreken we o.a. over de rol van ‘Het Klokhuis’ in zijn jeugd, leren spreken in het openbaar (voor voormalig Koningin Beatrix), hondenbelasting en de dynamiek in het Almelose college. Wie is bijvoorbeeld de grootste grappenmaker en hoe vindt Arjen het om te werken zonder vrouwelijke collega-bestuurders in zijn college? Ook heeft Arjen tips voor als je een start wil maken in de politiek; hoe begin je überhaupt? En hoe ga je om met voor- en tegenspoed? Luister hier de podcast met Arjen Maathuis, wethouder van Almelo.

Umutcan: “Dit initiatief draag ik een warm hart toe, omdat ik het belangrijk vindt dat jongeren betrokken worden in het politiek. Met als doel dat jongeren volop meetellen en meedoen in de samenleving. 

Ik studeer op het ROC van Twente in Almelo, het opleiding onderwijsassistent niveau 4. Ik zit in fase 2. Tevens ben ik vertegenwoordiger van mijn college in de Centraal Studentenraad. Ook ben ik actief in de politiek, sinds 2019 ben ik actief in de politiek om te strijden voor gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Tijdens de tweede Kamerverkiezingen was ik Campagnecoördinator in Twente. Volgend jaar wil ik graag meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen, ik heb mij verkiesbaar gesteld! Ik ben een actief persoon die graag iets voor de samenleving wil betekenen, zoals met vrijwilligerswerk!”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *