#56 Rinse Bleeker – Algemeen directeur FC Emmen

‘Managementboeken lijken op elkaar, daarom lees ik liever autobiografieën ‘

In Emmen, spreken we met kaatskoning Rinse Bleeker, algemeen directeur bij FC Emmen. We spreken hem over zijn missie bij FC Emmen. Een nieuw stadion, een vitaliteitshub waar FC Emmen een centrale rol speelt. In het stadion van FC Emmen vertelt Rinse over zijn loopbaan. Sport speelde daarin altijd een belangrijke rol. De voetbalwereld is een bijzondere wereld. Om de week heb je een groot event wat je met elkaar organiseert. Je bent een kleine organisatie en daardoor kwetsbaar.  Rinse is zich er van bewust dat de organisatie rondom het team vaak veel aandacht krijgt, terwijl de overige zaken binnen de club dreigen onder te sneeuwen.

Stellingen

➕ De voetballerij is een wondere wereld

➕ Als bestuurder/directeur bij een BVO is het noodzakelijk dat je ook voetballer bent geweest.

➕ Als kind wilde ik al algemeen directeur worden van FC Emmen

Aangezien we met een kaatskoning spreken, gaat Rinse ook in op de kaatscultuur. Rinse geeft aan dat de kaatscultuur heel traditioneel is. De PC in Franeker kan je vergelijken met Wimbledon. Het staat bol van de tradities. Tradities passen ook bij FC Emmen. Tradities moeten echter de vooruitgang niet in de weg staan. Je kunt trots zijn op de ambities en bij de cultuur van de club hoort. De slogan ‘hier kom ik weg’, is natuurlijk briljant bedacht aldus Rinse.

De kneuterigheid en warmte vallen op als je in de stadion bent. De cultuur van Emmen moet wel blijven geven fans en sponsoren aan als het gaat over het nieuwe stadion. Volgens Rinse blijft cultuur altijd wel. Ook in het nieuwe stadion zullen we mensen warm ontvangen. Stilstand is achteruitgang. Cultuur zit in omgangsnormen, hoe bereid ben je om de cultuur vast te houden. Dat is ook het unieke van een organisatie. Je moet cultuur gebruiken om de doelen te behalen. Inspirerend vindt hij ook om andere clubs te bezoeken die in hetzelfde schuitje hebben gezeten qua plannen voor een nieuw stadion. Cambuur, Heracles Almelo en FC Twente noemt Rinse als voorbeelden.

➡️ 𝐀𝐟𝐥𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 56 – Rinse Bleeker, Algemeen directeur FC Emmen

Citaten van Rinse:

💬 “Een betaald voetbalorganisatie kan je beschouwen als een ‘normaal’ bedrijf”          

💬 “Ik heb er ooit wel van gedroomd om de PC in Franeker te winnen”

💬”Ik kende Emmen van TV, van de bijzondere hoofdsponsor en van de bijzondere mentaliteit en de goede marketing”

💬 “Het werken bij een betaald voetbalorganisatie is erg onvoorspelbaar”

🌹 🌹 🌹 Veel dank aan Guus de Vries voor de leuke tour door t stadion!

🌹 Met dank aan Sjors Trimbach en Wim Velderman

🎙 Gehost door Tom Morssink & Willem-Jan Velderman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *